Συρία: Σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών

2 λεπτά ανάγνωση
14 Δεκεμβρίου 2016

Σε ισχύ παραμένει η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών που ελέγχουν περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, παρά την καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδίων για την έξοδο μαχητών και αμάχων, διαβεβαιώνουν πηγές των ανταρτών.

Εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας Τζάμπα Σαμίγια, δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός ισχύει. Τοπικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας και της Ρωσίας, βρίσκεται σε ισχύ. “Η συμφωνία ισχύει, η εκεχειρία είναι ενεργή,” τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πάντως, η έναρξη της επιχείρησης εξόδου των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου μπορεί να καθυστερήσει μέχρι αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Orient TV, που υποστηρίζει την αντιπολίτευση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ, Ρούμπιο και Χέγκσεθ στην Αθήνα τον Ιούλιο

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Πολέμου, Πιτ

Τουρκία: Στο 32,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ανοδικά και πάνω από τις προβλέψεις κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον

Πετρέλαιο: Υποχώρηση τιμών μετά τις δηλώσεις Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν

Σε τροχιά διόρθωσης οι τιμές του πετρελαίου.