Συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 2,3% στο δ΄3μηνο “βλέπει” η GS

2 λεπτά ανάγνωση
2 Νοεμβρίου 2020

Η Goldman Sachs περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την οικονομία της Ευρώπης στο δ΄ τρίμηνο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού οδήγησε τις μεγάλες χώρες να ανακοινώσουν μερικό εθνικό lockdown για το Νοέμβριο.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δήλωσε πως αναμένει το πραγματικό ΑΕΠ της ευρωζώνης να συρρικνωθεί 2,3% στο δ΄ τρίμηνο, σε μια κατακόρυφη περικοπή των εκτιμήσεων έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 2,2%.

Ομοίως, περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο -2,4% από την προηγούμενη της ανάπτυξης 3,6%.

“Εκτιμούμε πως οι νέοι περιορισμοί θα διαρκέσουν για τρεις μήνες προτού αρχίσουν σταδιακά να αίρονται, τον Φεβρουάριο”, αναφέρουν σε email προς τους πελάτες τους οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs: Πειραιώς και Eurobank στην πρώτη γραμμή των κερδισμένων από τα επιτόκια

Η Goldman Sachs τοποθετεί τις ελληνικές τράπεζες ανάμεσα στους ωφελημένους από τα

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχη του ΧΑ στις 2.900 μονάδες

Η Goldman Sachs ανεβάζει τον στόχο για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου

Goldman Sachs: “Overweight” στην Ελλάδα, αλλά οι τράπεζες φοβούνται το ακριβό αέριο

Η Goldman Sachs διατηρεί την Ελλάδα στις αγαπημένες της αναδυόμενες αγορές.