Σύσκεψη της Ομάδας Διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό

3 λεπτά ανάγνωση
27 Μαΐου 2015

Σύσκεψη της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσει το Brussels Group στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα μπουν το «αγκάθι» του ΦΠΑ, το ασφαλιστικό σύστημα και το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού, που συνδέεται με το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η σύσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 15:00, όμως μετατέθηκε λόγω προβλημάτων που είχε η ελληνική αποστολή με τη μετάβασή της στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, κλίμα αισιοδοξίας για συμφωνία ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει εντολή για «συμφωνία τώρα».

Σύμφωνα με πηγές, τα ανοιχτά θέματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα μεταφερθούν το Σεπτέμβριο. Στη συμφωνία που επιδιώκει η ελληνική πλευρά θα προβλέπεται ρητά και ο τρόπος και ο χρόνος ρύθμισης αυτών των ζητημάτων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.