Σύσκεψη της Ομάδας Διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό

3 λεπτά ανάγνωση
27 Μαΐου 2015

Σύσκεψη της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσει το Brussels Group στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα μπουν το «αγκάθι» του ΦΠΑ, το ασφαλιστικό σύστημα και το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού, που συνδέεται με το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η σύσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 15:00, όμως μετατέθηκε λόγω προβλημάτων που είχε η ελληνική αποστολή με τη μετάβασή της στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, κλίμα αισιοδοξίας για συμφωνία ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει εντολή για «συμφωνία τώρα».

Σύμφωνα με πηγές, τα ανοιχτά θέματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα μεταφερθούν το Σεπτέμβριο. Στη συμφωνία που επιδιώκει η ελληνική πλευρά θα προβλέπεται ρητά και ο τρόπος και ο χρόνος ρύθμισης αυτών των ζητημάτων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο