Συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω σκληρού ροκ

4 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουλίου 2020

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του κόμματός του προχθές θύμισε παλιές…καλές ημέρες. Με υψηλούς τόνους, κορώνες, αναφορές σε «μαφία» κλπ ο Αλέξης Τσίπρας ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον Νίκο Παππά. Παρουσίασε ένα κόμμα που δέχεται επίθεση, βάλλεται από τη ΝΔ και τα ΜΜΕ. Η κατασκευή εχθρών, άλλωστε, πάντα ήταν μια ασφαλής στρατηγική για να μπετονάρει κάποιος ένα κόμμα σε μια δύσκολη περίοδο. 

Η στοίχιση πίσω από τον Νίκο Παππά μπορεί προσωρινά να κοστίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Αλέξη Τσίπρα, όμως, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Άλλωστε, εκλογές τώρα κοντά δεν φαίνεται ότι θα γίνουν, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο για να επουλώσει τις πληγές του. Παράλληλα, όσο υπάρχει η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επίθεση από ορισμένα κέντρα εξουσίας, τότε παύει η εσωκομματική συζήτηση για τα αίτια της ήττας, την ακολουθούμενη πολιτική και τη διεύρυνση του κόμματος. Και ο κ. Τσίπρας ελπίζει, στο τέλος, ότι θα μπορέσει να περάσει το δικό του, χωρίς πρόβλημα. 

Και, την ίδια ώρα, μοιράζει…σπόρια στους αριστερούς του κόμματος του, οι οποίοι επιζητούν μια πιο αριστερή στροφή. Επιστροφή, λοιπόν, και στα πεζοδρόμια, σήμερα στις 19:00, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις πορείες που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. 

Βεβαίως, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς ότι όλα τα παραπάνω είναι…μπαλώματα. Διότι, ο ελέφαντας της διεύρυνσης, αλλά και του παρελθόντος, παραμένει στο δωμάτιο. 

Ο εξ απορρήτων

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μπάρκας για την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινηθεί αντιπαραθετικά με τον Τσίπρα»

Η φράση του Κώστα Μπάρκα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ – “Γκρεμίζονται” Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας – Στο 10,3% το ΠΑΣΟΚ

Άνοδο μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (23,3%) δίνει στη