Συστάσεις του ΔΝΤ στην Ισπανία για τις τράπεζες

3 λεπτά ανάγνωση
22 Νοεμβρίου 2013

Οι ισπανικές τράπεζες πρέπει να διατηρήσουν τα όρια στη διανομή μερισμάτων ώστε να μην περιορίσουν τον δανεισμό στις ισπανικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αναφέρει σε έκθεση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον και τα μικρά κεφαλαιακά μαξιλάρια υπογραμμίζουν την ανάγκη οι ισπανικές τράπεζες να συνεχίσουν τις προσπάθειες διατήρησης των κεφαλαίων τους χωρίς να μειώσουν υπερβολικά τον δανεισμό, τονίζει το ΔΝΤ.

Ο οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον προτείνει στην ισπανική κυβέρνηση να συνδυάσει το σχέδιο για τον αναβαλλόμενο φόρο με όρους για την έκδοση περισσότερων μετοχών ή την διακοπή διανομής μερίσματος για τρία χρόνια.

“Για να αποφευχθεί μια επιδείνωση των ήδη σφιχτών πιστωτικών συνθηκών, οι εποπτικές δράσεις για την ενίσχυση της φερεγγυότητας και την μείωση των ρίσκων πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε μέτρα για την τόνωση του «ονομαστικού κεφαλαίου» των τραπεζών” σημειώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική άνοδος με φόντο τον Περσικό Κόλπο

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ να διατηρείται πάνω από