Tην Κυριακή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με το μηχανισμό «κόφτη»

5 λεπτά ανάγνωση
16 Μαΐου 2016

Την Κυριακή το απόγευμα στις 22 Μαΐου θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης τον γνωστό “κόφτη” και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτό αποφασίστηκε το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο με στόχο να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος.
 
Βάσει του κοινοβουλευτικού προγραμματισμού, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, θα γίνει την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή. Στην Ολομέλεια θα εισαχθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου και η συζήτηση θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα, ενώ θα ψηφιστεί στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, λόγω της αναχώρησης του πρωθυπουργού για την Κωνσταντινούπολη.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων υπήρξε ενημέρωση από τον Νίκο Βούτση ότι το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές και στη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς αποτελούν προαπαιτούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες χρέη Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα πρέπει να εκτελεί στο εξής ο πρόεδρος της εκάστοτε Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Επιπλέον, ως προς τη σύνθεσή της θα αυξηθούν τα μέλη που προέρχονται από το δικαστικό σώμα, ενώ η επιτροπή θα διερευνά πλέον μόνο υποθέσεις των πολιτικών και των αιρετών και οι υπόλοιποι υπόχρεοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στην ανεξάρτητη Επιτροπή Καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο μεταξύ, από τα αποτελέσματα των στοιχείων της Eurostat κάθε Απρίλιο, αρχής γενομένης από το 2017, θα καθορίζεται η λειτουργία του αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη, όπως αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις