“Η Ελλάδα αλλάζει και οι επενδυτές αντιδρούν θετικά”

3 λεπτά ανάγνωση
10 Μαΐου 2013

«Θα επενδύατε τα χρήματά σας σε μια ελληνική τράπεζα»; Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στο CNN Money για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με την απάντηση να είναι «ναι».

“Εάν μια ελληνική τράπεζα σας χτυπούσε την πόρτα και ζητούσε χρήματα θα το σκεφτόσασταν;” διερωτάται το CNN Money, στο δημοσίευμά του αυτό, στο οποίο φιλοξενούνται και οι δηλώσεις του κ. Α. Θωμόπουλου.

“Η Ελλάδα αλλάζει και οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στις νέες εξελίξεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμόπουλος. “Η αλλαγή κλίματος είναι εξαιρετικά θετική, καθώς η χώρα έχει περάσει πολλά και ξεκίνησε από πολύ χαμηλά”, τονίζει ο ίδιος.

Τόνισε πως οι οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά σε μια συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. “Ήταν αναπάντεχα θετικοί. Αναπάντεχα γιατί ερχόμαστε από ένα χαμηλό, πολύ χαμηλό επίπεδο” σημείωσε.

Ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναζητά τη συμμετοχή επενδυτών που γνωρίζουν την περιπέτεια της Ελλάδας, ενώ η τράπεζα πραγματοποίησε συναντήσεις με hedge funds και θεσμικούς επενδυτές, σε μια προσπάθεια να αντλήσει 260 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης νέων μετοχών.

Το άρθρο καταλήγει πως τα χειρότερα για την Ελλάδα και το τραπεζικό της σύστημα μάλλον έχουν πλέον περάσει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Άντλησε €675 εκατ. μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων – Οι επενδυτές της συμφωνίας

Η ΔΕΗ ολοκλήρωσε επιτυχώς στις 25 Σεπτεμβρίου 2026 συναλλαγή τιτλοποίησης απαιτήσεων, ύψους

Τράπεζα Πειραιώς και Ύπατη Αρμοστεία: Νέος κύκλος για γυναίκες πρόσφυγες

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα με εισροές άνω του $1 δισ. – Η Eurobank στις κορυφαίες επιλογές

Η JP Morgan επιβεβαιώνει τη θετική στάση της για την Ελλάδα, παρά