Το Βερολίνο άντλησε €3,28 δισ. από τις αγορές με αρνητικό επιτόκιο

2 λεπτά ανάγνωση
25 Φεβρουαρίου 2015

Με αρνητικό επιτόκιο δημοπράτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, 5ετή ομόλογα η Γερμανία, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times». Το Βερολίνο άντλησε 3,28 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο -0,08%.

Το αρνητικό επιτόκιο αντανακλά την ασφάλεια του γερμανικού χρέους, που θεωρείται τόσο ασφαλές ώστε οι επενδυτές να είναι διατεθειμένοι κυριολεκτικά να δώσουν χρήματα για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Φινλανδία έγινε η πρώτη χώρα που δημοπράτησε 5ετή ομόλογα με αρνητικό επιτόκιο (-0,02%), ρεκόρ που «έσπασε» σήμερα Τετάρτη η Γερμανία, με το -0,08%.

Σημειώνεται όμως πως η αγορά για τους γερμανικούς τίτλους είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την αγορά για τους φινλανδικούς. Η μεγάλη ζήτηση για το γερμανικό χρέος, παρά το αρνητικό επιτόκιο, αποδεικνύει το αξιόχρεο του Βερολίνου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

FED: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι τα επιτόκια – Τί περιμένουν οι αγορές

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται τα επιτόκια της Federal Reserve.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει