Το δράμα του 2015 επαναλαμβάνεται…

3 λεπτά ανάγνωση
20 Μαρτίου 2017

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να χάσει ένα ακόμη ένα ημερολογιακό ορόσημο πλησιάζοντας σε επανάληψη του δράματος του 2015» επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενο στο σημερινό (Δευτέρα) Eurogroup.

Όπως αναφέρει, οι διάφορες των δύο πλευρών είναι μεγάλες στις μεταρρυθμίσεις και στον τομέα της ενέργειας ενώ η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.

Το πρακτορείο παρατηρεί ότι ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά είναι ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε «πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά».

Πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με το πρακτορείο σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου.

Τέλος, το Bloomberg επαναλαμβάνει ότι έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα στην οικονομία παρατηρώντας τη μη αναμενόμενο την άνοδο της ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Την άποψη ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα εκφράζει στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και