Το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων της G7

2 λεπτά ανάγνωση
10 Μαΐου 2017

Ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων αξιωματούχων των κρατών μελών της Ομάδας των Επτά (G7) αυτήν την εβδομάδα.

Ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, χαιρέτισε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους πιστωτές σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στους φόρους και στις συντάξεις, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά».

 

Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα με το κρατικό χρέος ευρωπαϊκών χωρών, όπως αυτό της Ελλάδας.

Επανέλαβε εξάλλου τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, ότι η Ευρώπη πρέπει να χειριστεί την διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρόλος της ενέργειας στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό της Ελλάδας

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, η οποία αναμένεται να συμβάλει

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Το Ιράν ανταποδίδει πλήγματα των ΗΠΑ σε αντίποινα για την κατάρριψη ελικοπτέρου

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοποίησαν αμερικανικές βάσεις στον