Το μήνυμα για τον Οικουμενικό Ελληνισμό και η δημόσια διαβούλευση από τον Τ. Σκανδαλάκη

6 λεπτά ανάγνωση
7 Απριλίου 2016

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει τον Απόδημο Ελληνισμό συνδεδεμένο πρώτα με τα συμφέροντα του Έθνους και μετά με το κόμμα, οι προτάσεις μας και οι θέσεις μας διαμορφώνονται με στόχο την ένταξη της ελληνικής διασποράς στον εθνικό σχεδιασμό.

Ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του να αναβαθμίσει την Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού σε Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού, με την οργανική ένταξη των τομέων του Κυπριακού και Ποντιακού Ελληνισμού άλλα και των Βορειοηπειρωτών, αποδεικνύει εμπράκτως την εκτίμηση του και την πίστη του για τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

Η καταγραφή των αποδήμων με τη δημιουργία του Μητρώου Αποδήμων Ελλήνων και η δημιουργία Δικτύων Ελληνισμού για τη ζεύξη του απανταχού Ελληνισμού με ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού είναι εθνική ανάγκη.

Οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα επιβάλλουν την άμεση ενεργοποίηση του Ελληνισμού και την άμεση ένταξη του στο εθνικό σχεδιασμό.Η παροχή δικαιώματος ψήφου, η διατήρηση της ελληνικότητας των νέων γενεών αποδήμων μέσα από την ελληνική παιδεία, την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού σε συνδυασμό με τη διατήρηση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Μητροπολιτικού κέντρου με το νεομεταναστευτικό ρεύμα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι εθνικές προτεραιότητες.

Με τη μαχητικότητα, που σας διακρίνει, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες και την αγάπη σας για τη μητέρα πατρίδα, μπορείτε και πρέπει να γίνετε το εφαλτήριο για την Ελλάδα της περηφάνιας, του σεβασμού και της προκοπής.

Η Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθεια ενεργοποίησης των συμμετοχικών διαδικασιών ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου και του 3ου Συνεδρίου Οικουμενικού Ελληνισμού, απευθύνει προς τους Έλληνες της Διασποράς μία σειρά ερωτήσεωνγια τη διερεύνηση των κυριάρχων τάσεων του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Συμμετάσχετε στη Δημόσια διαβούλευση 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Παπαθανάσης: «Δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ»

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Νίκος Παπαθανάσης, απορρίπτοντας τα σενάρια περί εσωτερικών εντάσεων στη

ΝΔ: Έντονο παρασκήνιο και εσωκομματικές τριβές – Ο ρόλος Σκέρτσου και οι ισορροπίες Μαξίμου

Έντονο παρασκήνιο και εύθραυστες ισορροπίες καταγράφονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει