Το πακέτο της Κομισιόν “εκτόξευσε” το ΧΑ

2 λεπτά ανάγνωση
27 Μαΐου 2020

Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, με την αγορά να διασπά και τα επίπεδα των 660 μονάδων.

Η αγορά έλαβε ώθηση από τις πληροφορίες για το προτεινόμενο από την Κομισιόν, Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει 33 δισ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 660,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,91%.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων, καταγράφει συνολικά κέρδη 8,54%. Η άνοδος της αγοράς συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 125,319 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 124.406.573 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,97%.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Αντίδραση με τράπεζες και ΔΕΗ

Ανθεκτικότητα επέδειξε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Χρηματιστήριο: Διόρθωση με επίκεντρο τις τράπεζες

Σε τροχιά διόρθωσης κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να διατηρούν

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.