Τόμσεν: Θα αναθεωρήσουμε τις εκτιμήσεις μας για την Ελλάδα σε περίπτωση λάθους

3 λεπτά ανάγνωση
15 Φεβρουαρίου 2017

Eάν αποδειχθεί ότι υπήρξαμε υπερβολικά απαισιόδοξοι για την Ελλάδα σύμφωνα με όλα τα στοιχεία του 2016 τότε θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις προβλέψεις μας, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Π. Τόμσεν, στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχονται οι προγνώσεις του Ταμείου για την Ελλάδα, απάντησε ότι όσα λέγονται περί “ξεπερασμένων μοντέλων”, έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα εδώ και πολλά χρόνια δεν καταφέρνει να πετύχει στους στόχους του.

“Μάλλον έχουμε υπάρξει υπερβολικά αισιόδοξοι για την ανάπτυξη και τον προϋπολογισμό κυρίως επειδή οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν υλοποιηθεί όπως αναμενόταν”, σημείωσε.

Το ΔΝΤ “εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά”, είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις, στην ίδια εφημερίδα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και