Τράπεζες, ανακεφαλαιοποίηση και capital controls στη συνάντηση Draghi – Τσακαλώτου

3 λεπτά ανάγνωση
7 Δεκεμβρίου 2015

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε σήμερα Δευτέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις προϋπόθεσης που θα επιτρέψουν την έξοδο των ελληνικών τραπεζών από τη έκτακτη γραμμή ρευστότητας (ELA) και την επιστροφή τους στην κανονική χρηματοδοτική πολιτική της ΕΚΤ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας συζήτησαν την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τις προϋπόθεσης για την άρση των capital controls.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάνσιο, σημείωσε πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να επιστρέψουν στην κανονική γραμμή χρηματοδότησης ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του Μνημονίου, εφόσον η Ευρωτράπεζα πεισθεί πως οι προοπτικές να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση είναι πολύ καλές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα διόρθωσης – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η ΑΜΚ των €4 δισ.

Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει