Τσεχία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στην Πράγα, άγνωστα τα κίνητρα

3 λεπτά ανάγνωση
18 Ιανουαρίου 2019

Aνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Βέντσεσλας της Πράγας, εκεί όπου ο φοιτητής Γιαν Πάλαχ είχε αυτοπυρποληθεί τον Ιανουάριο 1969 για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της σοβιετικής εισβολής, ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι διασώστες.

Ο άνδρας υπέστη εγκαύματα στο κεφάλι και στα χέρια. Τέθηκε σε τεχνητό κώμα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πράγας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας, γεννημένος το 1964, περιχύθηκε γύρω στις 15:00 (σ.σ.: τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) με μια εύφλεκτη ουσία και έβαλε φωτιά», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία της Πράγας.

Τις φλόγες έσβησαν περαστικοί, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Οι διασώστες έθεσαν τον ασθενή, ο οποίος φέρει εγκαύματα περίπου στο 30% του σώματος, σε τεχνητό κώμα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Πράγας Kralovske Vinohrady, αφού εξασφάλισαν τη λειτουργία των αναπνευστικών οδών», ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος των διασωστών Γιάνα Πόστοβα.

Η ταυτότητα του άνδρα και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.

Τί σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν δεν αποτελεί

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα