ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα €9,96 δισ. στο 11μηνο

3 λεπτά ανάγνωση
16 Δεκεμβρίου 2013

Ταμειακό έλλειμμα 9.964 εκατ. ευρώ παρουσίασε η κεντρική διοίκηση την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2013, έναντι ελλείμματος 7.672 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 41.638 εκατ. ευρώ έναντι 42.919 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 5.638 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 52.080 εκατ. ευρώ από 48.830 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού (-4.007 εκατ. ευρώ) διαμορφώνεται σε πλεόνασμα 3.131 εκατ. ευρώ, εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 5.638 εκατ. ευρώ, που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Πλεόνασμα πάνω από €1 δισ. στο ξεκίνημα του έτους

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2026, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες

Θετικές παραμένουν οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Αμετάβλητοι οι συστημικοί κίνδυνοι στο β΄τρίμηνο 2026

Aμετάβλητοι παρέμειναν οι συστημικοί κίνδυνοι στο δεύτερο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με