Τζέρι Ράις: Θα μπορούσαν να υπάρξουν κοινές αποστολές ΔΝΤ-ευρωπαϊκών θεσμών στην Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
12 Ιουλίου 2018

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συντονίζει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τις εποπτικές αποστολές του στην Αθήνα όμως από την πλευρά του η μετα-Μνημονιακή εποπτεία δεν θα είναι τακτικότερη ή βαθύτερη σε σχέση με την επιτήρηση άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έλαβαν οικονομική στήριξη.

«Αναμένω πως η εμπλοκή μας στην Ελλάδα μετά το πρόγραμμα θα είναι παρόμοια με αυτό που έλαβε χώρα σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που είχαν πρόγραμμα [στήριξης ]», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζέρι Ράις.

Όσον αφορά την νέα ανάλυση του Ταμείου για την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, ο κ. Ράις είπε πως θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με την ευρύτερη έκθεση για την ελληνική οικονομία στις 27 Ιουλίου, και αναμένεται να δημοσιευτεί λίγες ημέρες αργότερα – δηλαδή πριν εκπνεύσει το Μνημόνιο στις 20 Αυγούστου.

Η ανάλυση του Ταμείου αναμένεται να έχει βαρύνουσα σημασία για την εικόνα που θα σχηματίσουν οι αγορές μετά και την συμφωνία του Eurogroup για ελάφρυνση των οφειλών της Ελλάδας.

Η ανάλυση του Ταμείου πάντως θεωρεί πως τα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο θα βοηθήσουν την Ελλάδα σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Μακροπρόθεσμα όμως μπορεί να απαιτηθεί νέα αναδιάρθρωση που θα πρέπει να βασίζεται σε πιο «ρεαλιστικούς» υπολογισμούς για τις αναπτυξιακές και δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας μας.

 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η