Βαρουφάκης προς Eurogroup: Ζητάμε ένα μήνα παράταση αν ο λαός πει «ναι»

4 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2015

Ένα μήνα παράταση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο η Αθήνα δεν εγκρίνει, ζήτησε από τους ομολόγους του στο Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει το «όχι» στο δημοψήφισμα, αλλά θέλει την επέκταση του προγράμματος σε περίπτωση που οι Έλληνες πούνε «ναι.»

Το Eurorgroup πάντως ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημα της Αθήνας.

Νωρίτερα στο Reuters o υπουργός προειδοποίησε τους δανειστές ότι η πληρωμή της 30ης Ιουνίου εξαρτάται από την ελαστικότητά τους. Είπε τέλος, ότι θέλει η ΕΕ να επιστρέψει τα 1.9 δισεκ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα για να πληρώσει το ΔΝΤ την Τρίτη.

«Αυτό που λέγεται στη βουλή είναι ψέμα ότι η πρότασή μας ήταν μια πρόταση τελεσίγραφο, σήμερα θα παρουσιαζόταν η πρόταση των θεσμών» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ κοινοτικός αξιωματούχος.

«Θέλαμε να συζητήσουμε παράταση, αλλά ο Τσίπρας τελείωσε τη συζήτηση. Η Ελλάδα εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις» τόνισε ωστόσο νωρίτερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε σε παράταση» σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού