WSJ: Η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστό εντός εβδομάδων

2 λεπτά ανάγνωση
7 Φεβρουαρίου 2015

«Η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστό εντός εβδομάδων» (Greece Could Run Out of Cash in Weeks) είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων κρατών μελών της ευρωζώνης, την Πέμπτη, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα αύξησης του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους (πλαφόν εντόκων γραμματίων) κατά 4,5 δισ. ευρώ, το οποίο απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Όπως τονίζει το ποσό αυτό θα μπορούσε να συνδράμει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους επόμενους 4-6 μήνες, διάστημα που κρίνει ως απαραίτητο για τη διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου στήριξης, σύμφωνα με δυο εκ των αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.