ΧΑ: Πτώση 0,68%, στα 26,88 εκατ. ευρώ ο τζίρος

4 λεπτά ανάγνωση
12 Αυγούστου 2021

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να υποχωρεί και πάλι κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, με τον τζίρο να διαμορφώνεται κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 893,98 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,68%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 902,79 μονάδες (+0,30%) και κατώτερη τιμή στις 893,26 μονάδες (-0,76%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 26,88 εκατ. ευρώ, ενώ 18.613.566 διακινήθηκαν μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,82%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,31%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+1,86%) και της Jumbo (+0,61%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-4,22%), της Εθνικής (-2,93%), της Σαράντης (-1,71%), της Elvalhalcor (-1,56%) και της Πειραιώς (-1,46%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+1,88%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,57%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,34%) και των Τραπεζών (-1,10%).

   Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η MIG και η Alpha Bank, διακινώντας 7.060.711 και 1.994.465 μετοχές, αντιστοίχως.

   Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Μυτιληναίος με 3,059 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 2,512 εκατ. ευρώ.

   Ανοδικά κινήθηκαν 45 μετοχές, 74 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

   Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου +12,94% και Κέκροψ +9,25%.

   Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: SATO -15,48% και Ευρωσύμβουλοι -11,50%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι – Ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Σε φάση επιλεκτικών κινήσεων και ήπιας κατοχύρωσης κερδών κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο: Εκτίναξη στις 2.300 μονάδες με φόντο τα σήματα πιθανής ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Ισχυρό ανοδικό ξέσπασμα κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Βουτιά στις ευρωαγορές – Επικράτηση των πωλητών και κλίμα επιφυλακτικότητας στο Χρηματιστήριο

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με