Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τα ενεργειακά – «Τσακωθήκαμε δυο ώρες»

3 λεπτά ανάγνωση
17 Μαρτίου 2017

Παραμένουν οι αποστάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της τηλεδιάσκεψης, η οποία άρχισε στις 14.30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει περισσότερο χρόνο, με χαρακτηριστική την αποστροφή του ιδίου ότι «εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Χαριτολογώντας δε, ανέφερε ότι «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση έως τη Δευτέρα», προσθέτοντας πως «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU (μνημόνιο κατανόησης), δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ (ποσοστό που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ) «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει μεταβεί και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς στο δεύτερο μέρος της τηλεδιάσκεψης τίθενται και τα εργασιακά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Τσουκαλάς: «Έχουμε κυβέρνηση με χαρακτηριστικά καθεστώτος»

Ο Κώστας Τσουκαλάς επέλεξε για ακόμη μία φορά ακραία ρητορική.

Π. Μαρινάκης: «Νέα λεωφορεία, 150 ευρώ στις οικογένειες και βαρέα στους υγειονομικούς»

Ο Παύλος Μαρινάκης παρουσίασε κυβερνητικές παρεμβάσεις για συγκοινωνίες, οικογένειες, υγειονομικούς, ΑΠΕ και

Λ. Καρχιμάκης: «Όταν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσουμε με τα άλλα κόμματα στη βάση του προγράμματός μας»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Καρχιμάκης δήλωσε πως «όταν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ