Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη ΔΕΗ.
Η μετοχή της ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της παρουσίασης του φιλόδοξου αναπτυξιακού της σχεδίου έως το 2030 και της επικείμενης ΑΜΚ ύψους 4 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση του τζίρου.
Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε έντονα μεταβλητό εύρος, για να κλείσει τελικά στις 2.220,02 μονάδες με απώλειες -0,66%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση -3,86%. Ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τον δείκτη να υποχωρεί κατά -5,83% στο πενθήμερο, αντανακλώντας το αρνητικό κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η ΔΕΗ αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή, πραγματοποιώντας τζίρο σχεδόν 97 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να περιορίζει τις αρχικές απώλειες και να κλείνει στα 18,10 ευρώ (-2,84%). Οι έντονες διακυμάνσεις στις προσυμφωνημένες συναλλαγές επιβεβαιώνουν τη μάχη θέσεων γύρω από το νέο επενδυτικό story της εταιρείας.
Αξιοσημείωτη ήταν και η εικόνα της Intralot, η οποία ξεχώρισε με άνοδο +5,05%, ενώ θετική συνεισφορά είχαν και τίτλοι όπως Cenergy, ΑΔΜΗΕ και Helleniq Energy.
Αντίθετα, οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, με Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα να δέχονται πιέσεις, παρά τις ενδοσυνεδριακές προσπάθειες αντίδρασης.
Το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο και η επιφυλακτικότητα στις διεθνείς αγορές διατήρησαν το αρνητικό momentum, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις και κατοχύρωση κερδών.