Χριστοδούλου: Η νέα Eurobank να επανέλθει το συντομότερο στον ιδιωτικό τομέα

2 λεπτά ανάγνωση
30 Απριλίου 2013

Η Eurobank αποτελεί την πρώτη μεγάλη συστημικ τράπεζα που ανακεφαλαιοποιείται πλήρως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της θα κατέχει πάνω απο το 90% του μετοχικού της κεφαλαίου, επισήμανε ο πρόεδρος της τράπεζας Τίμος Χριστοδούλου, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετοχών της.

Το ΤΧΣ προφανώς θα προσθέσει και άλλες μικρές τράπεζες στο δυναμικό της νέας Eurobank, είπε ο κ.Χριστοδούλου, ενώ στόχος θα είναι η αναδιοργάνωσή της, ώστε σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα να προσελκύσει επενδυτές.

Η επάνοδος της νέας Eurobank στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της τράπεζας. Το ταχύτερο δυνατό θα πρέπει να επανέλθει εκεί που ανήκει δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χριστοδούλου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Δωρεά εξοπλισμού στο Αγαθονήσι

Η Eurobank συνεχίζει τη διαχρονική στήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενισχύοντας τη

Eurobank: Περιοδεία Διοίκησης σε Ρόδο και Κω – Πάνω από μισό δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις για την περίοδο 2023–2028

Η Eurobank, με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και της

Fitch: Αναβάθμιση για Eurobank, και Πειραιώς – Ισχυρό μήνυμα για τις τράπεζες

Σε νέες αναβαθμίσεις των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών προχώρησε η Fitch Ratings.