Yellen: Η ύφεση θα είναι βαθύτερη χωρίς την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπισή της

3 λεπτά ανάγνωση
19 Ιανουαρίου 2021

Η Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη χωρίς την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπισή της. «Oι οικονομολόγοι δεν συμφωνούν πάντα, αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει συναίνεση: χωρίς περαιτέρω δράση, διακινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε πιο μακρά και επώδυνη ύφεση τώρα και να προκαλέσουμε βαθιές πληγές στην οικονομία μακροπρόθεσμα».

«Τους επόμενους μήνες, θα χρειαστούμε περισσότερη στήριξη για να διανέμουμε το εμβόλιο, να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία, να βοηθήσουμε τις πολιτείες να κρατήσουν τους πυροσβέστες κα τους δασκάλους» σημείωσε. «Θα χρειαστούμε περισσότερη χρηματοδότηση για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και για να βοηθήσουμε οικογένειες που είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της πείνας ή να μείνουν άστεγες» υπογράμμισε.

Σημειωτέον, η Τζάνετ Γέλεν σημείωσε ακόμα πως ένας διεθνής φόρος στους τεχνολογικούς κολοσσούς θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να εισπράξουν ένα δίκαιο μερίδιο, αφήνοντας ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο νέο πλαίσιο κανονισμών για την εταιρική φορολόγηση που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Πετρέλαιο: Υποχώρηση τιμών μετά τις δηλώσεις Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν

Σε τροχιά διόρθωσης οι τιμές του πετρελαίου.

Πετρέλαιο: Ήπια άνοδος με φόντο πιθανή παράταση εκεχειρίας ΗΠΑ–Ιράν

Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να παρακολουθεί