Ύφεση 1,5% και αύξηση της ανεργίας βλέπει για το 2016 το ΙΟΒΕ

2 λεπτά ανάγνωση
21 Ιανουαρίου 2016

Ύφεση 1,5% για την ελληνική οικονομία το 2016 προβλέπει στην τριμηνιαία έκθεση του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι οι αβεβαιότητες είναι πολύ μεγάλες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πολιτικό σκηνικό, όπως θα διαμορφωθεί από την εν εξελίξει αξιολόγηση από τους θεσμούς.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ωστόσο για την ελληνική οικονομία, σημειώνει το Ίδρυμα, είναι η πιθανή στασιμότητα της ελληνικής οικονομίας για πολλά χρόνια εάν δεν επιστρέψει άμεσα η αίσθηση του επείγοντος στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιόλογης και στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η ανεργία θα ανέβει το 2016 στο 25,5%, από το 25% όπου είχε υποχωρήσει το 2015.

Οι επενδύσεις, κρίσιμο μέγεθος για την ανάπτυξη, θα μειωθούν κατά 4%μ ενώ οι και η ιδιωτική κατανάλωση θα πέσει κατά 2%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΟΒΕ: Κάμψη στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και επιδείνωση κλίματος

Υποχώρηση στο οικονομικό κλίμα, με εξασθένιση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφει η έρευνα

ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Υποχώρησε τον Μάρτιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη σκιά της πολεμικής σύγκρουσης

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.