Υπ. Οικονομικών: Αύξηση του ακατάσχετου μισθού και συντάξεων στα 1.500 ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
23 Δεκεμβρίου 2013

Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ, από τα 1.000 ευρώ, το όριο για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα. Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση, που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

Οι αποφάσεις αυτές, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ελήφθησαν σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε, επίσης, να επιταχυνθεί η διαδικασία ελέγχου για τα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό την τριετία 2009- 2011, καθώς και για τις διάφορες λίστες που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας ενόψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Ιανουαρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Σε καθεστώς «ανεπίδεκτων» είσπραξης επιπλέον €6 δισ.

Σε νέα εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προχωρά η ΑΑΔΕ,

Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες με τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων

Η νέα έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές αναμένεται

Δημοσιονομική υπεραπόδοση: Στα €3,5 δισ. το πλεόνασμα – €6,2 δισ. τα φοροέσοδα τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα €2.287 εκατ.  τον Ιανουάριο, έναντι του στόχου για πλεόνασμα €543 εκατ..