ΥΠΟΙΚ: Πληρωμή μέρους των συντάξεων από Τετάρτη ή Πέμπτη

3 λεπτά ανάγνωση
29 Ιουνίου 2015

Τετάρτη ή Πέμπτη θα ανοίξουν υποκαταστήματα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για την πληρωμή μέρους των συντάξεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξουν 250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, 250 της Τράπεζας Πειραιώς, 200 της Αlpha Bank, 150 υποκαταστήματα της Eurobank και θα καταβάλλουν στους συνταξιούχους 60 ευρώ για κάθε μέρα που προηγήθηκε.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν δηλαδή να λαμβάνουν, αν τα τραπεζικά υποκαταστήματα ανοίξουν την Τετάρτη, έως 180 ευρώ, ενώ αν ανοίξουν την Πέμπτη έως 240 ευρώ.

Περαιτέρω, τα λογιστήρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων θα πρέπει να αιτούνται στην τράπεζα ότι η κατάθεση που κάνουν είναι για πληρωμή μισθοδοσίας βάσει δικαιολογητικών ώστε στη συνεχεία να γίνεται η πίστωση σε λογαριασμούς εργαζόμενων.

Για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτες τη διαμονή τους, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες πρεσβείες για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κατά επίπτωση.

 

Νίκος Φιλιππίδης

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,