ΥΠΟΙΚ: Στις 13/6 η εκταμίευση της δόσης των €7,5 δισ.

3 λεπτά ανάγνωση
1 Ιουνίου 2016

Αισιοδοξία ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, εξέφρασε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. «Είμαστε έτοιμοι για εκταμίευση της δόσης» επισήμανε, προσθέτοντας πως «υπολογίζω ότι θα εκταμιευθεί η δόση την άλλη Δευτέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πριν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της συγκεκριμένης δόσης (η πρώτη από το σύνολο των 10,3 δισ. ευρώ) πρέπει να υπάρξει η εφαρμοστική έκθεση των θεσμών και να επικυρωθούν τα κείμενα του μνημονίου από πέντε κοινοβούλια των κρατών- μελών της ευρωζώνης.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι στα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους θεσμούς και επισήμανε ότι το θέμα αυτό «ίσως πάει για αργότερα». Μάλιστα, ενδέχεται για το συγκεκριμένο ζήτημα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεδομένου ότι ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, έχει μεταβεί στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και