Υποτονικές οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ

2 λεπτά ανάγνωση
26 Αυγούστου 2016

Υποτονικές παρέμειναν οι συναλλαγές στην εγχώρια ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων(ΗΔΑΤ) και στη τελευταία συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου.

Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο 10ετές γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε στις 803 μονάδες βάσης τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Η τιμή του ετήσιου κρατικού ομολόγου ανήλθε στα 97,50 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στις 6,30%.

Το 3ετές κρατικό ομόλογο στη  σημερινή συνεδρίαση παρουσίασε τιμή στα 91,70 λεπτά και απόδοση της τάξεως του 8,40%. Το 10ετές κρατικό ομόλογο αποτιμάται στα 71,90 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,95%. Σε άλλα ευρωπαϊκά 10ετή ευρωομόλογα κατεγράφησαν οι εξής αποδόσεις: Γερμανία -0,08%, Ιταλία 1,13%, Γαλλία 0,15%, Ισπανία 0,92%, Πορτογαλία 2,97%. Επίσης το 10ετές Ιρλανδικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση 0,40% και το 10ετές Κυπριακό ομόλογο έχει απόδοση 3,66%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,21% η απόδοση στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων – Υπερκάλυψη κατά 2,62 φορές

Στο 2,21% διαμορφώθηκε η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26

Αγορές σε συναγερμό: Πετρέλαιο στα $110 και φόβοι για νέα παγκόσμια κρίση

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς αγορές.

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.