Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης

2 λεπτά ανάγνωση
3 Ιανουαρίου 2020

Υποχωρούν οι αποδόσεις των κυβερνητικών ομολόγων της Ευρωζώνης καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία για την ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Στην επίθεση σκοτώθηκε ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, που ήταν επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης και είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

Σε αυτό το κλίμα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχωρούν καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια: η απόδοση στο 10ετές Bund χάνει 6 μονάδες βάσης κατρακυλώντας βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος στο -0,285%. Η απόδοση στο γαλλικό 10ετές υποχωρεί 6 μ.β. ενώ στο αντίστοιχο ιταλικό κατρακυλά κατά 9 μ.β.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα επιτόκια στο 2,5% – Τί σημαίνει για αγορές, οικονομίες και δανειολήπτες

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχώρησε, η ΕΚΤ.

Παγκόσμιο σοκ στα ομόλογα: Το πετρέλαιο εκτοξεύει τις αποδόσεις σε υψηλά δεκαετιών

Νέο κύμα πωλήσεων χτυπά τις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Οι «τιμωροί» των ομολόγων επέστρεψαν

Σε πολυετή υψηλά έχουν εκτοξευθεί τα κόστη δανεισμού διεθνώς, καθώς οι φόβοι