Ζαν Μαρκ Ερό: Μέτρα για να μην παρέμβει καμία χώρα στις προεδρικές εκλογές

3 λεπτά ανάγνωση
15 Φεβρουαρίου 2017

Μέτρα θα λάβει η γαλλική κυβέρνηση για να μην παρέμβει καμία χώρα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας απαντούσε σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις στην Εθνοσυνέλευση μετά τις διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν από το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, του επικρατέστερου για τον προεδρικό θώκο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ότι η προεκλογική του εκστρατεία βάλλεται από επιθέσεις “ψευδών ειδήσεων” που εξαπολύουν ρωσικά ΜΜΕ αλλά και διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον βάσεων δεδομένων του κόμματος.

“Δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε παρέμβαση στην εκλογική μας διαδικασία, από τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα” προειδοποίησε.
Ο Ερό επισήμανε ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, η Γαλλία θα λάβει μέτρα, μεταξύ αυτών μέτρα αντιποίνων εφόσον είναι αναγκαίο, προκειμένου να προστατεύσει τη διαδικασία εκλογής του νέου της προέδρου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Αν κερδίσω, μετά τις εκλογές δεν θα συνεργαστώ με κανέναν»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιλέγει να επενδύσει σε μια ρητορική «αυτοδυναμίας», ωστόσο η

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα πάρουμε την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική πορεία της κυβέρνησης, τονίζοντας

Γ. Κεφαλογιάννης: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – Θα έχουμε αυτοδυναμία»

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στον προβλεπόμενο