JP Morgan Market Strategy
Η JP Morgan εκτιμά ότι οι θετικοί καταλύτες για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά είναι η μείωση του χρέους των καταναλωτών, οι ισχυροί ισολογισμοί των εταιρειών, και η αύξηση-ρεκόρ του πλούτου. Επιλέγει μετοχές από τους κλάδους της τεχνολογίας, των καταναλωτικών αγαθών και των χρηματοοικονομικών.

Standard Chartered: Η αύξηση της μεταβλητότητας στο γουάν (και στο CNY και στο CNH) είναι ένδειξη ότι η PboC ετοιμάζεται να αυξήσει το εύρος διακύμανσης του κινεζικού νομίσματος. Η Standard Chartered εκτιμά την αύξηση αυτή από +/- 1% ημερησίως σε +/- 2% ημερησίως με την πιθανή ημερομηνία εφαρμογής να είναι ο Απρίλιος. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο νόμισμα, δεν αλλάζουν τη μακροπρόθεσμη πεποίθηση της SC για ανατίμηση του κινεζικού νομίσματος. Όσον αφορά τα νομίσματα του G10, η SC εκτιμά ότι υπάρχει περιορισμένη δυναμική σε EUR, GBP και AUD. Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιθυμία των αντίστοιχων κεντρικών τραπεζών για χαμηλότερη ισοτιμία, περιορίζει τις όποιες ανοδικές προσδοκίες.

S&P 500: Η SC εκτιμά ότι ο επόμενος στόχος για τον αμερικανικό δείκτη είναι οι 1.920 μονάδες. Όσο ο S&P 500 παραμένει πάνω από τις 1.774 μονάδες σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, η ανοδική τάση δεν αναμένεται να ανατραπεί.

Credit Suisse: Αν και η ελβετική τράπεζα εξακολουθεί να πιστεύει ότι το δολάριο θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα τους επόμενους μήνες, ο συνδυασμός της επιδείνωσης των αμερικανικών macro και η βελτίωση των αντίστοιχων στοιχείων στις υπόλοιπες χώρες του G10, είχε σαν αποτέλεσμα την αντιστροφή των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών.

Barclays: Οι συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της ΒΟΕ συνήθως προσφέρουν απογοήτευση καθώς οι επενδυτές αποτυγχάνουν να προβλέψουν σωστά, τους τελευταίους μήνες. αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, σύμφωνα με τη Barclays, αφού αν και η ΒΟΕ δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα κάνει το επόμενο βήμα. Η Barclays εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων στο ευρώ. Κάποιοι άλλοι αναλυτές, εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει και μια ένεση ρευστότητας. Οι εκτιμήσεις αυτές οφείλονται και στις τελευταίες δηλώσεις του Draghi, ο οποίος, σύμφωνα με τη Barclays, δείχνει να προετοιμάζει κάτι.

Commerzbank: Η τράπεζα θεωρεί ότι η ισχυρή αντιστροφή από το χαμηλό ενός έτους στο 1,2101 έχει στόχο το 1,2215.Κινήσεις πάνω από αυτά τα επίπεδα ενδεχομένως επεκταθούν μέχρι τον ΚΜΟ 55 ημερών που διαμορφώνεται στο 1,2257, με τις διορθώσεις να περιορίζονται από το 1,2148.

Citi: Θεωρεί ότι τα νομίσματα όπως το CHF που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια θα αποδυναμωθούν σε περίπτωση που αποφευχθεί η κορύφωση της γεωπολιτικής κρίσης.Αναμένει ότι η SNB θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση στην επόμενη συνεδρίασή της στις 19 Μαρτίου, με το μοντέλο της τράπεζας να δείχνει ότι το νόμισμα είναι υπερτιμημένο έναντι κυρίως του ευρώ.Ευνοεί θέσεις long EUR/CHF και θεωρεί ότι θα υπάρξει αύξηση του όγκου συναλλαγών σε περίπτωση που η ισοτιμία κινηθεί υψηλότερα.

Τι συζητιέται στα dealing rooms

USD: Το δολάριο σημειώνει νέα υψηλά ημέρας έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων καθώς η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς βρίσκεται στο 2,70%. Η ισοτιμία EUR/USD δέχεται σημαντικές πιέσεις δοκιμάζοντας τη στήριξη στα 1,3718. Επόμενες στηρίξεις στα  1,3708 και στα 1,3691. Η ισοτιμία USD/JPY προσπαθεί να προσεγγίσει τα 102,50 γεν.

Facebook Comments