Σε σημερινό δελτίο προς τους επενδυτές της η Credit Suisse προβλέπει τις επόμενες κινήσεις των βασικών νομισμάτων για το βραχυπρόθεσμο διάστημα. Σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας τόσο το δολάριο όσο και η στερλίνα αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα στο προβλεπτό μέλλον. Πιο αναλυτικά:

USD
Εκτίμηση:
Ανοδική
Με τη Fed να συνεχίζει το πρόγραμμα του tapering, περιμένουμε οι πιέσεις στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών να ενταθούν καθώς η Fed αναμένεται να απομακρυνθεί σταδιακά από τη πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

EUR
Εκτίμηση:
Ήπια πτωτική
Μετά τη περικοπή των επιτοκίων, πιστεύουμε ότι οι προοπτικές του EUR/USD πρόκειται να επηρεαστούν σημαντικά από την πορεία των επιτοκίων των ομολόγων με μικρές διάρκειες και από τις εισροές και εκροές κεφαλαίων.

JPY
Εκτίμηση:
Πτωτική
Το γεγονός ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης σε συνδυασμό με τις ανοδικές προοπτικές που έχουν τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων θα πρέπει να οδηγήσει το USD/JPY υψηλότερα.

GBP
Εκτίμηση:
Ανοδική
Τα δυναμικά στοιχεία που ανακοινώνει η αγγλική οικονομία όλη τη τελευταία περίοδο έχουν βελτιώσει αισθητά τις εκτιμήσεις για την αύξηση του επιτοκίου. Παρόλα αυτά θα πρέπει πάντοτε να έχουμε στο νου μας και το δημοψήφισμα της Σκωτίας το οποίο πλησιάζει χρονικά καθώς και τις εξελίξεις από την αύξηση των τιμών κατοικιών.

Facebook Comments