Μ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη: «Μην αντιμετωπίζουμε την δραχμή σαν μπαμπούλα»

2 λεπτά ανάγνωση
22 Μαΐου 2026
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Τη θέση ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «μπαμπούλας» εξέφρασε η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, προκαλώντας νέα συζήτηση γύρω από το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ωστόσο, πολλοί υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα επέλεξε δημοκρατικά τη συμμετοχή της στο ευρώ, με τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας να στηρίζει διαχρονικά την παραμονή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους της κρίσης.

Στο δημόσιο διάλογο επανέρχεται το επιχείρημα ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτέλεσε ποτέ λαϊκή απαίτηση, ενώ όσοι υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σημειώνουν πως η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επίσημο τέλος κάθε επιτήρησης – Αφήνουμε πίσω την επώδυνη παρένθεση της κρίσης»

«Η EE ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των

Τότε, που της έλειπε το … οξυγόνο της ματαιοδοξίας

Καρυστιάνιες απορίες!

Μ. Καρυστιανού: «Ο Τσίπρας είναι ξαναζεσταμένο φαγητό» –

Η Μαρία Καρυστιανού σχολίασε το ενδεχόμενο πολιτικής επανεμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας