Απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι» ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ - υπόδικος για την υπόθεση Siemens

MarketNews

Απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι» ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ - υπόδικος για την υπόθεση Siemens , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Καταζητούμενος είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κατηγορούμενος στην υπόθεση Siemens, αλλά και σε άλλες δικογραφίες που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, πρόσωπο – κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens, βγαίνει από τα δικαστήρια όπου απολογήθηκε στον εισαγγελέα την Μεγ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015. Το στέλεχος ελβετικής τράπεζας μετά από πολυετή αναζήτησή είχε συλληφθεί τελικά και οδηγηθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Μετά την προφυλάκιση του είχε αφεθεί ελεύθερος με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από το Νοέμβριο του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, την Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις, επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.