Η ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στους “μπαχαλάκηδες” οδήγησε σε νέα κρούσματα βίας σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, δέκα μέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση παρέμεινε θεατής και η αρμόδια υπουργός Ολγα Γεροβασίλη… περιορίστηκε σε μια τυπική δήλωση καταδίκης που δεν ξεπερνούσε τις δύο γραμμές.

Οι επιθέσεις συνέβησαν χθες το απόγευμα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση στη Λ, Συγγρού  ήταν παρόντες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Μπακογιάννης και στη Θεσσαλονίκη ομιλητής ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

“Οι ταυτόχρονες επιθέσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ δεν είναι απλά ένα ακόμη κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα», τόνισε η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

“Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.

Με μία καυστική ατάκα σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς την επίθεση που έγινε έξω από την εκδήλωση στη λεωφόρο Συγγρού. Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα είπε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: “«Οχι, δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα».

«Ήμουν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αθηναίων κ. Μακρόπουλου Νίκου, όταν κτύπησε ο Ρουβίκωνας. Μέσα στο κτίριο 1.000 άτομα με τον Αντώνη Σαμαρά⁩ και πολλούς βουλευτές παρόντες. Όχι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα…», έγραψε στο Τwitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.Ο Νότης Μηταράκης, του οποίου το αυτοκίνητο ήταν ένα από τα τρία που έσπασαν οι δράστες της επίθεσης, των αναρχικών, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο βουλευτής της ΝΔ έσπευσε σε διπλανό κτίριο, στο οποίο μιλούσε εκείνη την ώρα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, διέκοψε την εκδήλωση και της είπε: «Ελα να δεις τι γίνεται έξω», περιγράφοντας το περιστατικό που βίωσε.Αμέσως μετά την επίθεση, ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε θρασύδειλους τους κουκουλοφόρους.

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του έκανε λόγο για καθοδηγούμενους τραμπούκους που έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, σε ανάρτησή του για την επίθεση έξω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

«Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι από το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε ότι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακώστα…», έγραψε ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ.

Λιτή ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη:

«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Facebook Comments