Η εταιρία REDS ανακοίνωσε ότι το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την 15η Οκτωβρίου 2019 Ανακοίνωση περί έκδοσης Απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που αφορά «την Έγκριση Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα στη θέση Κάντζα Παλλήνης, με την επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρεμάτων.

Η απόφαση ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και οργανωμένης δόμησης, οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ επιλύει μεταξύ των άλλων και το χρόνιο ζήτημα των ρεμάτων στην περιοχή. Η Πολεοδομική Μελέτη υπεβλήθη από την «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» (Φορέας ίδρυσης & διαχείρισης της ΠΟΑΠΔ)».

Η ως άνω απόφαση σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) και αναμένεται η αποστολή του σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον έλεγχο, την έγκριση και δημοσίευση αυτού σε ΦΕΚ προκειμένου η Εταιρία να μπορεί να προχωρήσει στην υπολοποίηση της ανάπτυξης του «Cambas Project», με την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Facebook Comments