Ονομάζεται “Το σπίτι του αγωνιστή”. Αλλά είναι “Το σπίτι του κομμουνιστή”, το γηροκομείο του ΚΚΕ. Για ποιον λόγο το ΚΚΕ χρειάζεται κομματικό γηροκομείο; Διότι στους επαγγελματίες “εθελοντές”, δηλαδή στους κομματικούς υπάλληλους που ξημεροβραδιάζονται στον Περισσό, δεν κολλάει ένσημα. Έτσι, όταν γεράσουν ιδρυματοποιημένοι και δεν μπορούν να προσφέρουν στην οργάνωση της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης, είναι επί ξύλου κρεμάμενοι. Κάποιος πρέπει να τους γηροκομήσει.

Μας το αποκαλύπτει, πλήρης ειλικρίνειας, ο υπέργηρος διευθυντής του “Σπιτιού του Αγωνιστή”, κ. Μαραγκουδάκης, πρώην στέλεχος του ΕΛΑΣ, σε συνέντευξη που έδωσε το 2016: “Στο Κόμμα μας πάρα πολλά στελέχη που είχανε προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο κίνημα, είχανε ήδη φτάσει σε ένα όριο ηλικίας που ο καθένας αναρωτιόταν πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι όταν πάψει η ενεργός δραστηριότητά τους μέσα στο κίνημα. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί που έβλεπε κανείς μπροστά του μόνο στο Πολιτικό Γραφείο, αυτό συνέβαινε σε όλη την Ελλάδα.”

Δεν είχαν άλλη εργασία, αυτοί οι άνθρωποι ώστε να πάρουν σύνταξη από την εργασία τους; Προφανώς όχι! Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι το ΚΚΕ διαθέτει μισθοδοτούμενα κομματικά στελέχη με “μαύρα” χωρίς να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές παραβαίνοντας την εργατική νομοθεσία και καταπατώντας βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα για τα οποία κόπτεται. Όμως ουδέποτε δέχθηκε επίσκεψη της επιθεώρησης εργασίας, ούτε καν έλεγχο στα οικονομικά του, όπως ορίζει ο νόμος για κάθε κόμμα που λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Γιατί; Διότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή φοβούνται τα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ, του επιτρέπουν να παρανομεί ατιμώρητο. Πέρα απ’ αυτό, οποιοδήποτε κόμμα, σύλλογος, συντεχνία, αν θέλει να φτιάξει ιδιωτικό γηροκομείο για τα μέλη του είναι δικαίωμά του. Υπό μία προϋπόθεση: να πληρώσει το κόστος.

Όμως το κόστος λειτουργίας του κόκκινου γηροκομείου, το πληρώνεις εσύ, φορολογούμενε! Πώς; Πρώτον, μέσω της κρατικής χρηματοδότησης στο ΚΚΕ. Δεύτερον, μέσω της Βουλής, που κι αυτή χρηματοδοτείται από τους φόρους σου. Η Βουλή των Ελλήνων είναι σταθερός, κάθε χρόνο, χρηματοδότης του σπιτιού του κομμουνιστή, όποιο κόμμα κι αν είναι στην κυβέρνηση. Υπάρχει όμως και τρίτον: η Περιφέρεια Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Δούρου έδωσε 99.982,73 ευρώ, από την τσέπη σου, για το σπίτι του κομμουνιστή.

Τώρα ήρθε η σειρά του Πατούλη. Θα περίμενε κανένας, ως εκπρόσωπος της μεγάλης “φιλελεύθερης” παράταξης, να τον κόψει αυτόν τον βήχα, μια και καλή. Χωρίς καμμία πολιτική αντιπαράθεση αλλά με την αυτονόητη αιτιολογία πως ένας κρατικός φορέας δεν μπορεί να χρηματοδοτεί ένα ιδιωτικό γηροκομείο! Όμως πώς να τολμήσει νεοδημοκράτης και δη ο Πατούλης που θεωρεί ότι πολιτική ίσον δημόσιες σχέσεις, να τα βάλει με το ΚΚΕ;

Έτσι στη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου η Περιφέρεια, εν αγαστή συμπνοία Πατούλη, Δούρου, Σγουρού, ΚΚΕ, Οικολόγων και λοιπών αριστερών γκρουπούσκουλων, ενέκρινε ακόμα ένα ποσό 11.054,93 ευρώ για το σπίτι του κομμουνιστή. Προφανώς, καθώς όλοι τους έχουν υιοθετήσει τη σοβιετική αντίληψη για τη Δημόσια Διοίκηση και την Οικονομία, το αισθάνονται και δικό τους σπίτι.

Μόνο μία παράταξη επιμένει να θεωρεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διατίθενται χρήματα του φορολογούμενου για ενίσχυση ιδιωτικών γηροκομείων, ανεξαρτήτως του ποιος τα διαχειρίζεται και ταυτόχρονα να καταγγέλλει την υποδούλωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας στα “γούστα” του ΚΚΕ. Ξέρετε ποια, ξέρετε ποιος. Μπορείτε να δείτε την τοποθέτησή μου εδώ…

Facebook Comments