ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα

2 λεπτά ανάγνωση
17 Φεβρουαρίου 2020

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα γίνει η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων, καθώς και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής των χρημάτων (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα τα χρήματά τους μέσω ΑΤΜ από το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως το ΚΕΑ μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σύμφωνα με τις αλλαγές που συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΑ και κοινωνικά επιδόματα: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους δικαιούχους

Αύριο Παρασκευή 29/05/2026, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα κοινωνικά επιδόματα για τον

Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων: Στο «μικροσκόπιο» όλες οι παροχές – Τι αλλάζει για χιλιάδες δικαιούχους

Σε πλήρη καταγραφή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών προχωρά το Δημόσιο.

Επίδομα €300 σε 1,87 εκατ. δικαιούχους – Διευρύνονται τα κριτήρια, αυξήσεις συντάξεων το 2027

Σημαντική ενίσχυση για εκατομμύρια πολίτες φέρνει το νέο πακέτο στήριξης.