Χρυσός: Νέο ιστορικό υψηλό

MarketNews

Χρυσός: Νέο ιστορικό υψηλό, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε σήμερα ο χρυσός, συνεχίζοντας τα διαδοχικά ρεκόρ, ενώ το ασήμι, αν και στα υψηλά της ημέρας άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013, έχασε στο τέλος το θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 13,60 δολ. ή 0,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές σε νέο ρεκόρ στα 1.944,60 δολ. ανά ουγγιά.

Στα υψηλά της ημέρας οι τιμές άγγιξαν τα 1.974,70 δολ. ξεπερνώντας το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ της Δευτέρας.

Νωρίτερα:

Απώλειες σημειώνει σήμερα Τρίτη ο χρυσός μετά το νέο ιστορικό υψηλό που κατέγραψε τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου χάνει 0,30% ή 5,35 δολάρια στα 1.925,65 δολάρια ανά ουγγιά. Σημειώνεται πως χθες έκλεισε στα 1.931 δολ. ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.897,50 δολ. που σημείωσε την Παρασκευή, ενώ ενδοσυνεδριακά, οι τιμές άγγιξαν τα 1.974,40 δολ..

Η κατανάλωση χρυσού στην Κίνα μειώθηκε κατά 38% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Χρυσού της Κίνας, γεγονός που έφερε ίσως πιέσεις στην τιμή του χρυσού.

Ο χρυσός εξακολουθεί να σημειώνει κέρδη άνω του 25% φέτος.

Η ανάπτυξη του σχεδίου τόνωσης ύψους 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται να στραφεί στις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Η κεντρική τράπεζα θα ολοκληρώσει την διήμερη συνεδρίαση της την Τετάρτη. Τα κέρδη για τον χρυσό ήρθαν εν μέσω της τεταμένης σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με την Ουάσινγκτον να αναγκάζεται να κλείσει το προξενείο της στη Chengdu, αφού πρώτα διέταξε το Πεκίνο να κλείσει το προξενείο του στο Χιούστον.

Νωρίτερα:

Η τιμή του χρυσού στην αγορά της Ασίας, έφθασε σε επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό της προηγουμένης, καθώς η συγκεκριμένη τοποθέτηση θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού, και αδυναμίας του αμερικανικού δολαρίου.

Η τιμή της ουγγιάς χρυσού ανέβηκε νωρίτερα στις συναλλαγές στην Ασία ως και τα 1.981,27 δολάρια, ξεπέρασε με άλλα λόγια τα 1.945,72 δολάρια όπου είχε φθάσει την προηγουμένη, επίσης ρεκόρ, σβήνοντας το προηγούμενο, που αναγόταν στο 2011.

Γύρω στις 09:00, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο χρυσός έπεσε ξανά περί τα 1.942 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή αυτού του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί κατά 25% και πλέον από την αρχή της χρονιάς.