Η Έλενα Δέδε  δημιούργησε το  Woof Club! Μια start-up εταιρεία στον τομέα του τουρισμού, που δημιουργήθηκε για όλους εμάς που ταξιδεύουμε με τα κατοικίδια μας και δε διανοούμαστε να τα αποχωριστούμε στις διακοπές! Τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα του Woof Club θα είναι στον αέρα για να μας  βοηθήσει να ανακαλύψουμε  τα αξιόπιστα, φιλικά προς τα κατοικίδια καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, απαλλάσσοντάς μας με μίας από το άγχος αν το κατοικίδιο μας θα είναι ευπρόσδεκτο εκεί που θέλουμε  να ταξιδέψουμε.

Την Έλενα την γνώρισα πριν 2 χρόνια σε ένα φιλοζωικό event στον Πειραιά. Μια νέα κοπέλα  με πολλή αγάπη για τα ζώα και πολλά όνειρα …  η αλήθεια είναι ότι δεν της έδωσα και μεγάλη σημασία …γιατί;

Γιατί όλα όσα μου έλεγε μου φάνηκαν εξωπραγματικά για την Ελλάδα , είχε πολλές ωραίες ιδέες,   είχε πολλά σχέδια στο μυαλό της. Από την μια την θαύμασα και από την άλλη σκεφτόμουνα ότι γιατί αυτό το κορίτσι να έχει γεννηθεί στην Ελλάδα που όλα μοιάζουν ακατόρθωτα!

Ένα κορίτσι  που ονειρευόταν μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, μια Ελλάδα που τα ζώα θα έχουν  την θέση που τους αρμόζει  δίπλα μας όπου και να είμαστε !

Και όμως αυτό το κορίτσι  κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να κάνει ένα μέρος από τα όνειρα της πραγματικότητα  και λέω ένα μέρος γιατί από την Έλενα Δέδε έχουμε να δούμε ακόμα πολλά !

Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ας  ζούμε στην Ελλάδα  … !

Έλενα, τι ακριβώς είναι το Woof Club;

Το Woof Club είναι το πρώτο, και μοναδικό έως τώρα, ταξιδιωτικό γραφείο για όσους ταξιδεύουν με τα κατοικίδια τους, αλλά και ο μοναδικός εξειδικευμένος επιχειρηματικός σύμβουλος pet-friendly τουριστικών επιχειρήσεων. Στην πλατφόρμα του Woof Club ο ταξιδιώτης που συνοδεύεται από το σκύλο ή τη γάτα του μπορεί να κλείσει δωμάτιο σε ένα αξιόπιστα pet friendly κατάλυμα, να επιλέξει υπηρεσίες και προϊόντα που αφορούν στο κατοικίδιο του κατά το χρόνο διαμονής, αλλά και να πληροφορηθεί για τα pet friendly εστιατόρια, καφέ και παραλίες στον προορισμό που σκοπεύει να επισκεφθεί! Παράλληλα, το Woof Club παρέχει στα τουριστικά καταλύματα τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να υποδέχονται κατοικίδια, την πρόσβαση σε ένα εξειδικευμένο δίκτυο επαγγελματιών, καθώς και την απαραίτητη πολιτική κατοικίδιων, που εξασφαλίζει ένα σαφές πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και στις δύο πλευρές. 

Πώς εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του Woof Club και ποια ανάγκη προσπαθείτε να καλύψετε;

Θυμάμαι ακόμα εκείνο το πρώτο καλοκαίρι που απέκτησα τον Τάσο (σ.σ. ένα μαύρο, ημίαιμο κουτάβι που η Έλενα έχει υιοθετήσει) και, όπως ήταν λογικό, θα ακολουθούσε εμένα και την παρέα μου στις διακοπές. Αναζητούσαμε λοιπόν ένα αξιόπιστα pet-friendly κατάλυμα στον προορισμό μας, προκειμένου να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς προβλήματα και, πολύ σύντομα συνειδητοποιήσαμε, μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους, το εύρος της έλλειψης τεχνογνωσίας των επιχειρηματιών στον τουρισμό αναφορικά με τη διαχείριση ταξιδιωτών σαν εμάς. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για να εξασφαλίσουμε την ισορροπία στη σχέση ξενοδόχου και ταξιδιώτη με κατοικίδιο, και σχεδιάσαμε μετά από έρευνα και μελέτη μια ολοκληρωμένη και καινοτόμο υπηρεσία. Την ονομάσαμε Woof Club! 

Και στη συνέχεια; Που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε σαν startup εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα;

Υπάρχουν οι συνηθισμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε επιχείρηση στην ελληνική αγορά, με κυριότερη την υψηλή φορολόγηση σε συνδυασμό με την έλλειψη ειδικού πλαισίου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Θα έλεγα όμως ότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η απόφαση να αφήσεις μια σταθερή εργασία και να αφοσιωθείς σε κάτι που πιστεύεις πολύ. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες πολύ αξιόλογες πρωτοβουλίες που προωθούν σοβαρά την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Μια εξ αυτών είναι το πρόγραμμα Egg (Enter Go Grow) της Eurobank και του Corallia, στον 4ο κύκλο του οποίου έχουμε την τιμή να έχουμε προκριθεί και το οποίο μας έχει βοηθήσει σημαντικά να αναπτυχθούμε σαν εταιρεία. Τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα κρατήσεων του Woof Club ανεβαίνει στον αέρα με τα πρώτα 200 καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, και μέχρι το Πάσχα αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα έχει διπλασιαστεί. Υπολογίζουμε ότι μέσα στο 2017 θα έχουμε επιτύχει 9.000 κρατήσεις, από εσωτερικό και εισερχόμενο τουρισμό.  

  Ποιο είναι το όραμα σας και ποιοι οι στόχοι για το μέλλον;

Ονειρευόμαστε ταξιδιώτες που δημιουργούν υπέροχες αναμνήσεις παρέα με τα κατοικίδια τους στις διακοπές, και τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά οι οποίες καινοτομούν, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες και προϊόντα σε ταξιδιώτες με κατοικίδια. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη υπηρεσία για ταξιδιώτες που συνοδεύονται από το κατοικίδιο τους και επιθυμούν να επισκεφθούν ή να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να θέσουμε τον πήχη για τα pet-friendly ξενοδοχεία. Αν πρέπει να μιλήσουμε μακροχρόνια, θα θέλαμε να καταφέρουμε να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.  

Facebook Comments