Στο ρόλο του «σωτήρα» των ελεύθερων επαγγελματιών επέμεινε και σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, επιχειρώντας να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί υπέρογκων επιβαρύνσεων μέσω του νέου συστήματος καταβολής εισφορών, κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση».

«Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο οι έμποροι χθες με έπιαναν από τα καταστήματα και μου έλεγαν: ‘Σωθήκαμε! Επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές γιατί μας ζητούσαν να καταβάλλουμε 700 και 800 ευρώ και δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε’», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Πετρόπουλος, ενώ υποστήριξε ότι πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν εισφορές ύψους 158 ευρώ μηνιαίως.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και για τους αγρότες, επαναλαμβάνοντας ότι το 90% εξ αυτών καταβάλλουν πλέον εισφορά 85 ευρώ, η οποία κατά τον ίδιο είναι μικρότερη κατά 300 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Σκληρή κριτική είχε ασκήσει νωρίτερα στην κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Οι συνταξιούχοι κοιμούνται και βλέπουν εφιάλτες με εσάς και τον κ. Κατρούγκαλο, που έκανε τη βρώμικη δουλειά για τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Τσίπρα και τώρα είναι σε ήσυχο υπουργείο», είπε.

Facebook Comments