Η πρόσφατη σχετική έρευνα που είδε το φώς της δημοσιότητας ήταν εντελώς ξεκάθαρη. Οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στο Ευρώ. Ειδικά αν την συγκρίνεις με παρόμοιες έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, το ποσοστό των απογοητευμένων Ελλήνων από την Ευρώπη μεγαλώνει όσο η κρίση εντείνεται. Οι Έλληνες πολιτικοί πάλι φαίνονται – ή για να το πούμε πιο σωστά παίζουν θέατρο – ότι δήθεν είναι διχασμένοι… Οι μεν φερόμενοι ως αριστεροί κατηγορούν την Ευρώπη για τα δεινά της χώρας ενώ οι φερόμενοι ως δεξιοί κατά κανόνα τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μεν πρώτοι ως επαίτες δεν τολμούν να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση όσο αντίθετοι και να είναι μένοντας στα λόγια. Αναλώνονται σε λεονταρισμούς που αποσκοπούν καθαρά σε εσωτερική κατανάλωση και συσπείρωση των ψηφοφόρων τους  – δηλαδή να μαντρώσουν όσους ανόητους έχουν απομείνει στο εκλογικό σώμα θα έλεγε κάποιος πιο κυνικός. Οι δεύτεροι εκπροσωπούνται από σάπια πολιτικά κατακάθια της κρατικίστικης δεξιάς. Δυστυχώς παρά την κρίση υπάρχουν αρκετοί από αυτούς.

Ας δούμε όμως τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ευρώπης στη χώρα μας σήμερα. Είναι βουλευτές γόνοι οικογενειών της κρατικίστικης δεξιάς που έχουν φορτώσει τον κρατικό και κατά συνέπεια τον μέσο οικογενειακό προϋπολογισμό με χιλιάδες αργόμισθους, και  βαρόνους της διαπλοκής που έχουν πάρει κρατικά έργα χρηματοδοτούμενα με κοινοτικά κονδύλια. Έχουμε επίσης εκπροσώπους ΜΚΟ που έχουν πάρει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ κοινοτικών κονδυλίων. Επιπλέον υπάρχουν και οι ΕΣΠΑκηδες. Όλοι αυτοί τάσσονται  υπέρ της ενωμένης Ευρώπης και όπως καταλαβαίνουμε απολύτως δικαιολογημένα… Τους άκουσα σε πρόσφατη εκδήλωση όταν τους τέθηκε η ερώτηση “γιατί πρέπει οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν και να μην είναι η κάθε μία μόνη της” να απαντούν ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει! Αυτό που παρέλειψαν οι έμμισθοι υποστηρικτές της Ευρώπης να μας πουν είναι ότι Ευρώπη σημαίνει ισχύ για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Γιατί ισχύς σαυτή την Ευρώπη υπάρχει μόνο σε όσους είναι δικτυωμένοι αρκετά ώστε να απορροφήσουν κοινοτικές επιχορηγήσεις και κονδύλια αλλά και στους διορισμένους κηφήνες των οποίων οι μισθοί πληρώνονται από την πουλημένη κοψοχρονιά ακίνητη περιουσία του Έλληνα. Όχι για τον άνεργο νέο ο οποίος δεν έχει μέλλον ούτε για τον Μικρομεσαίο Επιχειρηματία που τον έχει γονατίσει η υπερφορολόγηση. Αυτούς η Ευρώπη τους ποδοπατεί και τους εξευτελίζει καθημερινά στις ουρές για πενιχρά επιδόματα και για ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο και τη ΔΕΗ. Και γενικώς με τέτοιους εκπροσώπους, με διεφθαρμένους πολιτικούς και έμμισθους προπαγανδιστές λογικό είναι τα αντιευρωπαϊκά κινήματα να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ισχύ. Το ότι η έμμισθη προπαγάνδα πληρώνεται με τους φόρους του μέσου Ευρωπαίου είναι κάτι που φυσικά οι φερόμενοι ως Ευρωπαϊστές δεν πρόκειται να παραδεχτούν. Το ότι η εξαθλίωση και ο εξευτελισμός των άνεργων νέων της Ευρώπης οφείλεται στην Ευρωπαϊκή ελίτ της υπερφορολόγησης επίσης το αποκρύπτουν.

Οι δε Συριζαίοι πάλι και αυτοί Ευρωπαϊστές κατά βάθος είναι και το παιχνίδι κατατρομοκράτησης του κόσμου το παίζουν πάρα πολύ καλά. Υποκρίθηκαν στην αρχή ότι έχουν την τόλμη να έρθουν σε ρήξη όμως και εκείνοι στην κρίσιμη στιγμή άλλαξαν ρότα και το ξανάπιασαν από εκεί που το άφησε στη μέση η προηγούμενη κυβέρνηση. Ουσιαστικά συνέχισαν την πολιτική της υπερφορολόγησης που επέβαλε η Νέα Δημοκρατία κατά γράμμα χωρίς να μειώσουν το κράτος και εντείνοντας το αδιέξοδο. Κάποιοι λένε ότι τα μέτρα που πέρασε ο Σύριζα δεν θα μπορούσε να τα περάσει η Νέα Δημοκρατία όμως αν το καλοεξετάσει κάποιος ουσιαστικά θα δει ότι ο Σύριζα ούτε τον ΕΝΦΙΑ επέβαλε ούτε τα ληστρικά Τέλη Κυκλοφορίας. Επιπλέον ο Αλ. Τσίπρας δεν πρωτοεφάρμοσε το πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις ούτε επί των ημερών του η αστυνομία συλλάμβανε τον κόσμο και τον πήγαινε στο αυτόφωρο για χρέη προς το δημόσιο. Υπό αυτό το πρίσμα μάλλον ισχύει ότι τα εξευτελιστικά για την αξιοπρέπεια του μέσου Έλληνα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα τολμούσε να τα περάσει όχι ο Σύριζα αλλά καμία από τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία 40 χρόνια. Ούτε η ίδια η Χούντα δεν απείλησε να κατασχέσει την περιουσία του Έλληνα με τον ΕΝΦΙΑ όπως έκανε ο Σαμαράς. Όμως τι συνέβη και η Νέα Δημοκρατία δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ εκλογικά παρά τα φαινόμενα αυτά στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015; Και όχι μόνο δεν  συρρικνώθηκε όπως το ΠΑΣΟΚ αλλά με αξιώσεις διεκδικεί την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές! Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι – η Σαμαρική χούντα – στηρίχθηκε από ένα αποχαυνωμένο, διχασμένο, υπερήλικο εκλογικό σώμα. Η τρομοκρατημένη εκλογική μάζα πολύ απλά ξεγελάστηκε νομίζοντας ότι αν επικρατήσουν οι  δήθεν “Αντιευρωπαϊστές” του Σύριζα η χώρα δεν θα αποφύγει τα χειρότερα και η έξοδος από το Ευρώ επίκειται. Και όπως φάνηκε τελικά όχι μόνο η χώρα παρέμεινε στο Ευρώ αλλά συμφώνησε και σε όλα! Ουσιαστικά δηλαδή η ρητορική του Σύριζα εξυπηρετεί τα μέγιστα τους εκλογικούς σκοπούς της Νέας Δημοκρατίας. Οποιοδήποτε φορομπηχτικό μέτρο πάρει η Νέα Δημοκρατία εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα έχει την στήριξη αρκετών συντηρητικών ηλικιωμένων ψηφοφόρων της αφού εν τέλει παραμένουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο σκληρό και να είναι, ακόμα και αν αφήνει τη χώρα στον τόπο.  Άσχετα εάν τα φορομπηχτικά μέτρα καταστρέφουν ολοσχερώς την πραγματική οικονομία όπως και κάθε προοπτική ανάκαμψης. Άσχετα αν οι πολιτικές αυτές έστειλαν 300.000 νέους στο εξωτερικό και εξαθλιώνουν τους εναπομείναντες. Τους ηλικιωμένους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν τους απασχολούν αυτά. Νομίζουν ότι εάν παραμείνει η χώρα στο Ευρώ – έστω και πεθαμένη – θα συνεχίσει να πέφτει κανονικά η σύνταξη τους στο τέλος του μήνα…

Αμφότεροι λοιπόν – δεξιοί και αριστεροί – Ευρωπαϊστές είναι και ασχέτως τι λένε, τις ίδιες πολιτικές ακολουθούν και συνεργάζονται μεταξύ τους στην νομή και διαχείριση της εξουσίας στη χώρα μας. Και δυστυχώς τα έχουν καταφέρει πάρα πολύ καλά διχάζοντας το εκλογικό σώμα προς όφελος τους και κυριολεκτικά έχουν πείσει τον Έλληνα να αυτοκτονήσει ψηφίζοντας τους.

Ούτε η Ευρώπη φταίει για τα αδιέξοδα, ούτε η φερόμενη ως Αριστερά που δήθεν πήγε κόντρα στις Βρυξέλλες, ούτε φυσικά ο “λαϊκισμός” και η άνοδος του εθνικισμού την οποία η Ελίτ βλέπει ως την μεγαλύτερη απειλή από όλες γιατί… τα λεφτά της Ευρώπης είναι πολλά.

Αυτή την στιγμή οι νέοι έχουν χάσει το δικαίωμα να ονειρεύονται σε μία Ευρώπη που συρρικνώνεται και θα συρρικνώνεται. Η λαθρομετανάστευση έχει καταντήσει τις άλλοτε γαλήνιες και τουριστικές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε πεδία μάχης. Η ανταγωνιστικότητα φθίνει και η μεσαία τάξη βαίνει προς εξαφάνιση. Δημιουργείται μία ολόκληρη γενιά νέων Εξαθλιωμένων άτεκνων Ευρωπαίων. Μία γενιά που θα μένει με τους γονείς της μέχρι τα 40, θα έχει ελάχιστες απαιτήσεις από τη ζωή, θα αποφεύγει τις ευθύνες, θα τη βγάζει όπως όπως. Και υπαίτιος για όλα αυτά είναι η Ευρωπαϊκή Ελίτ η για να το πούμε αλλιώς αυτοί που εκπροσωπούν την Ευρώπη στην  χώρα μας και αλλού. Γιατί η Ευρωπαϊκή Ελίτ έχει προνόμια, είναι δικτυωμένη και απαιτεί θυσίες προκειμένου να διατηρήσει την δύναμη της. Δεν διστάζει να απομυζά ότι καλό υπάρχει στην Ευρώπη σήμερα.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, είτε πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη είτε όχι. Χωρίς ξήλωμα της σάπιας δικτυωμένης νομενκλατούρας, χωρίς να στείλουμε σπίτια τους κομισάριους των Βρυξελλών και τα έμμισθα τσιράκια τους, τις ΜΚΟ που προσφέρουν αέρα κοπανιστό και προπαγάνδα, τους βουλευτές που με δανεικά Ευρώ μας φόρτωσαν στην καμπούρα χιλιάδες αργόμισθούς και παράλληλα χωρίς ξεφόρτωμα από την καμπούρα μας των αργόμισθων αυτών προκειμένου οι αυτοί που τους έβαλαν εκεί με τα δικά μας λεφτά να χάσουν μια για πάντα την δύναμη τους, δεν υπάρχει μέλλον όχι μόνο για τους νέους αλλά για κανέναν στην Ευρώπη αυτή. Για να συνοψίσω, θέλουμε την Ευρώπη αλλά με μία διαφορετική πιο δίκαιη και λιγότερο κοστοβόρα Ελίτ. Η Ελίτ της Ευρώπης πρέπει να ξηλωθεί άμεσα αν θέλουμε να επιβιώσει η Ευρώπη αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Στην Γαλλία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και σε άλλες χώρες το έχουν καταλάβει πολύ καλά αυτό. Είτε έδωσαν δύναμη στους εθνικιστές που απαιτούν χαμηλή φορολογία, περιορισμό της ηγεμονίας της Γερμανίας και περιορισμό της λαθρομετανάστευσης, είτε σε πιο μετριοπαθείς πολιτικούς με την ίδια όμως ατζέντα.  Ο Έλληνας πρέπει να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι δεν πρέπει να φοβάται την έξοδο από μία τέτοια Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι ελάχιστη σημασία έχει η παραμονή της χώρας στο Ευρώ όσο ο ίδιος δεν έχει τσακιστό Ευρώ στην τσέπη του αλλά ούτε και θα μπορεί να το κερδίσει στη χώρα του ως εργαζόμενος. Επιπλέον στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στο Ευρώ στο τέλος θα απολέσει και την κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Όταν πάψει να ψηφίζει με το πιστόλι στον κρόταφο και ξεφορτωθεί τα έμμισθα τσιράκια της Μέρκελ, του Ολάντ, του Μοσκοβισί αλλά και των “επιτρόπων” που μας κυβερνούν, τότε και η Ευρώπη ως εκ θαύματος θα αλλάξει προς το καλλίτερο. Και αυτό θα το κάνει ψηφίζοντας και όχι καθήμενος στον καναπέ την ημέρα των εκλογών. Ψηφίζοντας για χαμηλή φορολογία και κούρεμα των κρατικών δαπανών και όχι για “παραμονή στο Ευρώ” όπως βλακωδώς έκανε μέχρι σήμερα. Και κυρίως ψηφίζοντας πολιτικούς που δεν έχουν αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν να κάνουν το σωστό για τη χώρα τους. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η Ενωμένη Ευρώπη αλλά η Ευρωπαϊκή Ελίτ η οποία πρέπει πάση θυσία και με κάθε κόστος  να ξηλωθεί. Ακόμα και με κόστος την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ο φόβος της διάλυσης της Ευρώπης τους κρατάει εκεί που βρίσκονται. Στο κάτω κάτω μία Ευρώπη χωρισμένη σε εθνικά κράτη και απαλλαγμένη από γραφειοκράτες που η μόνη τους έννοια είναι τι θα φορολογήσουν είναι προτιμότερη από μία Ενωμένη Ευρώπη που εξαθλιώνει τους πολίτες της και στερεί από τους νέους της το μέλλον

Facebook Comments