Αν και οι συζητήσεις χθες το βράδυ ήταν άκαρπες το κλίμα παραμένει εποικοδομητικό, όπως σημειώνει η Citigroup σε νέο της note. Όπως ανακοινώθηκε, “οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουν οι πιστωτές να επιστρέψουν στην Αθήνα”.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο Dijsselbloem , τονίζοντας ότι υπάρχει μια “ισχυρή βούληση” να καταλήξουν σε συμφωνία, αν και είναι απίθανη έως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου.

Όπως σχολιάζει η Citi, οι προσδοκίες ήταν ήδη πολύ χαμηλές πριν την χθεσινή συνάντηση, οπότε δεν ήταν πραγματικά μια έκπληξη το γεγονός ότι σημειώθηκε ότι έχει γίνει μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, το κλίμα παραμένει πιο εποικοδομητικό σχέση με το διάστημα του Δεκεμβρίου του 2016 και του Ιανουαρίου του 2017, και αυτό θα πρέπει να επιτρέψει να επιτευχθεί μία συμφωνία και η επόμενη δόση να εκταμιευθεί πριν από την επόμενη αποπληρωμή του χρέους τον Ιούλιο, ενδεχομένως στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments