Πραγματικά έχουμε αφήσει… άφωνη την Ευρώπη.

Με την έλλειψη σοβαρότητας, την ανευθυνότητα, την αλλαζονεία και το ψέμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Με την ιστορική μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τελικά είναι ο πιο κατάλληλος για την εφαρμογή των μνημονίων και ο οποίος τελικά κατάλαβε ότι είχε… παρεξηγήσει την Μέρκελ και τον Σόιμπλε αφού είναι καλοί άνθρωποι.

Με το πώς καταφέραμε το σχεδόν οκταπλάσιο πλεόνασμα σε σχέση με τον μνημονιακό στόχο, με μόνο μία… μονάδα αύξησης του ΦΠΑ.

Με το πώς πετύχαμε να μην πάρουμε τα… 42 μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές.

Με το πώς, μετά από δύο και πλέον χρόνια εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λεφτά προφανώς υπάρχουν, αφού κανένας δεν διαδηλώνει στους δρόμους, και το τριήμερο σύσσωμοι όλοι οι Έλληνες πήγαν τις εκδρομές τους…

Η απάντηση του Τσίπρα στο γιατί έπρεπε να πετύχουμε ένα τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, γιατί δηλαδή έπρεπε οι Έλληνες πολίτες να γονατίσουν κι άλλο από την αλλεπάλληλη και σκληρή λιτότητα όταν ο στόχος ήταν πολύ μικρότερος, όντως άφησε όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο των κόσμο… σπίτσλες…

Το πλεόνασμα αυτό επιτεύχθηκε επειδή μειώθηκαν οι κρατικές σπατάλες και καταπολεμήθηκε η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, ενώ η κυβέρνηση δεν έφερε καινούργιους φόρους, παρά μία μονάδα αύξηση του ΦΠΑ, είπε.

Άρα, το πλεόνασμα μίας οικονομίας σε ύφεση δεν επιτεύχθηκε φυσικά πατώντας γκάζι στην υπερφορολόγηση. Μάλλον ζούμε σε άλλον κόσμο, διαφορετικό από αυτόν του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή λοιπόν ήταν η απάντηση και η δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού σε όλους του Έλληνες που έχουν δει τα εισοδήματά τους να πετσοκόβονται, τις δουλειές τους να χάνονται και τις επιχειρήσεις τους και τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται κάτω από το βουνό από τα λουκέτα.

Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης που εφαρμόζει αυτά ακριβώς που κατηγορούσε, που έχει πάρει πίσω όλα όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία και παρόλο που έχει ήδη συμφωνήσει στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, καθυστερεί να κλείσει την αξιολόγηση με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία η οποία δεν έχει ακόμη ξεφύγει από την ύφεση παρόλο που ο Τσίπρας «διαμηνύει» ότι η…. ανάπτυξη έχει επιστρέψει.

Άλλωστε το δήλωσε ξεκάθαρα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Σεβαστάκης) αυτή την εβδομάδα: «η στρατηγική της κυβέρνησης είναι οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση».

Και μία από τις καταστροφικές επιπτώσεις τις οποίες θα δούμε σύντομα, είναι ο πλήρης εκτροχιασμός των στόχων του προγράμματος που σημαίνει είτε κι άλλα νέα μέτρα, είτε εφαρμογή όλου του πακέτου των 3,6 δισ. ευρώ το «εκλογικό» 2019.

Μετά από το μπαράζ υποβαθμίσεων των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 από τους διεθνείς αναλυτές, οι οποίοι δεν την τοποθετούν πάνω του 0,5% με 1%, χθες ο ΙΟΒΕ δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα διαμορφωθεί περίπου στο 1,5%, ίσως και λίγο χαμηλότερα, πολύ πιο κάτω από τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 2,8% αρχικά και 2,2%σ τη συνέχεια.

Άλλωστε το δήλωσε ξεκάθαρα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Σεβαστάκης) αυτή την εβδομάδα «η στρατηγική της κυβέρνησης είναι το να κερδίσει χρόνο».

Αλλά ας επιστρέψουμε στα… κενά μνήμης του κ. Τσίπρα στην φορολόγηση που ο ίδιος δεν… κατάλαβε ότι η κυβέρνηση του έχει επιβάλει. Ευτυχώς που τουλάχιστον θυμήθηκε την αύξηση του υψηλού ΦΠΑ από το 23% στο 24%…

Ο κ. Τσίπρας ξέχασε την κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος φορολογίας για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου.

Ξέχασε και την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ξέχασε και την μείωση της έκπτωσης φόρου εισοδήματος κατά 200 ευρώ.

Όλα αυτά τα ξέχασε προφανώς γιατί… έχει σχέδιο! Το: Ξεψηφίζω.

Όπως είπε, τα μέτρα που θα νομοθετηθούν μέσα στον Μάιο ύψους 2% του ΑΕΠ για το 2019-2020 και που θα μειώσουν τις συντάξεις και το αφορολόγητο, «δεν θα εφαρμοστούν, αν δεν πάρουμε τη λύση για το χρέος». Και πώς θα γίνει αυτό αφού θα τα έχουν ήδη ψηφίσει; «Μία κυρίαρχη κυβέρνηση, δηλαδή δεν μπορεί να παίρνει πίσω κάτι το οποίο έχει ψηφίσει αν δεν τηρείται η συμφωνία;» είπε…

Άσχετο βέβαια αν λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «πρέπει να βγούμε από την άρση κυριαρχίας»…

Προφανώς το σχέδιο του Τσίπρα είναι αφενός να προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα χωρίς… τύψεις, αφετέρου να πάει στις εκλογές με το μήνυμα «ξεψηφίζω». Ξέρει πολύ καλά ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος – αν χρειαστούν, κάτι που θα κριθεί μετά τέλος του προγράμματος στα μέσα του 2018 – δύσκολο να εφαρμοστούν άμεσα. Έτσι θα πει στον ελληνικό λαό «ψηφίστε με για να μην τα εφαρμόσω, αφού η ΝΔ έχει πει πως αν και δεν τα ψήφισε θα τα εφαρμόσει»…

Facebook Comments