Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του κατά την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία, συμπλήρωσε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση.

Ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέστηκε τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον στρατό του να νικήσει στην Ουκρανία. Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Πούτιν καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει να δικαιολογήσει την εισβολή του –ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί «η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Νωρίτερα:

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας είναι σήμερα στραμμένο το παγκόσμιο ενδιαφέρον όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα απευθύνει ομιλία με αφορμή τον εορτασμό της μεγάλης «Ημέρας της Νίκης» κατά των Ναζί το 1945.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να εισέρχεται στην 75η ημέρα του και τη Δύση να αδημονεί να πάρει μια ιδέα για το τι μπορεί να σχεδιάζει ο Ρώσος πρόεδρος.




Facebook Comments