«Πονοκέφαλος» για τους περιοίκους τα όσα συμβαίνουν στο εγκαταλελειμμένο σεισμόπληκτο παλιό κτίριο του Λιμεναρχείου, με τους αρμοδίους…να πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και λύση να μην βρίσκεται.

Σχεδόν κάθε μέρα οι κάτοικοι επικοινωνούν με την ΕΛ.ΑΣ., οι τηλεφωνητές τούς παραπέμπουν στο Λιμενικό και το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό για τους καταγγέλλοντες.

Από χθες μάλιστα παρατηρείται έλευση ατόμων και στο ακριβώς απέναντι κτίριο – γιαπί στην διασταύρωση των οδών Κανάρη και Μπουμπουλίνας!

Οι περίοικοι καταγγέλλουν καταρχάς ότι ανάμεσα στους «κατοίκους» των δύο αυτών κτιρίων υπάρχουν ανήλικα παιδιά τα οποία τις πιο πολλές ώρες της ημέρας είναι στον δρόμο με κίνδυνο για την ζωή τους. Μετανάστες έχουν μετατρέψει σε γκαρσονιέρα το κλιμακοστάσιο του κτιρίου του παλιού Λιμεναρχείου, ενώ από το βράδυ της Τρίτης – άγνωστο πώς – εξασφάλισαν και ηλεκτρικό ρεύμα. Προφανώς έκαναν από κάπου ρευματοκλοπή.

Πάτρα: «Ροζ» γκαρσονιέρα το παλιό κτίριο του Λιμεναρχείου - «Καθημερινά έρχονται γυναίκες και συνευρίσκονται ερωτικά με μετανάστες» ΦΩΤΟ

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως αποδεικνύουν οι περίοικοι και μάλιστα το αποδεικνύουν με φωτογραφικό υλικό – ντοκουμέντο, το κτίριο του Λιμένα έχει μετατραπεί σε υπαίθριο οίκο για ερωτικές συνευρέσεις, μόνο που αυτή τη φορά «πελάτες» είναι γυναίκες, όχι άνδρες.

«Ερχονται κάθε μέρα γυναίκες από την Πάτρα και συνερίσκονται ερωτικά με μετανάστες. Εγω έχω δει τουλάχιστον τρεις. Δεν γνωρίζω ποια είναι η συναλλαγή που έχουν, ξέρω όμως ότι τις έχω δει και τις έχω φωτογραφίσει να κάνουν έρωτα υπαίθρια, και μάλιστα σε κοινή θέα. Ολη η γειτονιά τις βλέπει». Η συγκεκριμένη γυναίκα (τα στοιχεία της στην διάθεση της εφημερίδας) πρόσθεσε ότι χθες το πρωί, και συγκεκριμένα στις 8, εμφανίστηκε πατρινή ανέβηκε στο κλιμακοστάσιο – γκαρσονιέρα κρατώντας γλυκά και άλλα «δωράκια» και… κατ’ ευθείαν συνευρέθη ερωτικά με έναν από τους μετανάστες που διαμένουν εκεί.

Πάτρα: «Ροζ» γκαρσονιέρα το παλιό κτίριο του Λιμεναρχείου - «Καθημερινά έρχονται γυναίκες και συνευρίσκονται ερωτικά με μετανάστες» ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο υπηρεσιών λιμένα διαμένουν και γυναίκες, μάλιστα η μία είναι κατάξανθη και δεν μοιάζει με ρομά που έφτασε στην Ελλάδα από κάποια τρίτη χώρα ή τη Ρουμανία.

Ακόμη και χθες το απόγευμα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για όσα συμβαίνουν στο εν λόγω κτίριο. Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν στο σημείο. Ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα.

Πάτρα: «Ροζ» γκαρσονιέρα το παλιό κτίριο του Λιμεναρχείου - «Καθημερινά έρχονται γυναίκες και συνευρίσκονται ερωτικά με μετανάστες» ΦΩΤΟ

Το… πρωτόκολλο!

Θα πρέπει να τονιστεί πως τον Φεβρουάριο του 2020 είχε υπογραφεί το πρωτόκολλο κατεδάφισης του κτιρίου! Από τότε πέρασαν δύο χρόνια! Το τεύχος των τεχνικών δεδομένων είχε διανεμηθεί από τη δημοτική αρχή στους επικεφαλής των παρατάξεων. Η κατεύθυνση που είχε δοθεί από τη δημοτική αρχή ήταν ότι στη θέση του πρώην κτιρίου υπηρεσιών του λιμανιού και των συνοδών κτιρίων να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί ένα τοπόσημο – σύμβολο της πόλης, όπως ήταν στο παρελθόν ο φάρος της Αγίου Νικολάου, που θα μπορεί να υποδεχθεί χρήσεις πολιτισμού, τεχνών κτλ.

Το κτίριο εκκενώθηκε μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, Ο κίνδυνος κατάρρευσης ήταν εμφανής και μάλιστα και οι μηχανικοί του ΤΕΕ είχαν επισημάνει τα στατικά του προβλήματα! Από τότε ξεκίνησε η διαμονή μεταναστών στον χώρο. Από τη Συρία, το Μαρόκο και τη Λιβύη, ο χώρος μετετράπη σε στέκι μεταναστών κυρίως Αραβικής καταγωγής. Οι οποίοι φυσικά είχαν μεγάλη κόντρα με τους Αφγανούς του νοτίου λιμένα. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες κάνουν κάποια μεροκάματα, λαμβάνουν φαγητό από εθελοντικές οργανώσεις και την προσφορά του Δήμου Πατρέων ενώ οι περισσότεροι δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής.

Στο παλιό κτίριο του ΟΛΠΑ προ ετών είχε τοποθετηθεί περίφραξη. Έχει απαγορευθεί η είσοδος. Στο πλαίσιο της ανάπλασης του παλιού λιμανιού το κτίριο θα γκρεμιστεί, βάσει των μελετητικών προτάσεων και της απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: Pelop.gr

Facebook Comments