Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση του ΙΡΟ μέσω του οποίου η εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων συγκέντρωσε κεφάλαια 98 εκατ. ευρώ.

Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης (περίπου €5,4 εκατ.), τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια για την εταιρεία διαμορφώθηκαν σε 92,6 εκατ.ευρώ περίπου και θα διατεθούν ως εξής:

* ποσό 50,9 εκατ. για την αποπληρωμή του συνόλου των οφειλόμενων δανειακής σύμβασης με την TEMPUS (HIG Capital), συνολικού ποσού 50,6 εκατ. περίπου και την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών από την εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 300 χιλ. περίπου

*ποσό περίπου 28 εκατ. για την χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης υφιστάμενων ακινήτων του Ομίλου εντός 24 μηνών από την πιστοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου,

* ποσό περίπου 13,7 εκατ. για την χρηματοδότηση της άμεσης ή έμμεσης απόκτησης νέων ακινήτων εντός 24 μηνών από την πιστοποίηση της ΑΜΚ.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Dimand είχε οριστεί στα 15 ευρώ (ανώτατο όριο διάθεσης) και μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο βρίσκεται στα 14,25 ευρώ, με 20 χιλιάδες τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια.

Το “παρών” στην έναρξη διαπραγμάτευσης της Dimand στο Χρηματιστήριο έδωσε ο Βασίλης Ψάλτης

Το “παρών” στη σημερινή έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Dimand S.A.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ψάλτης σημείωσε: “Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας στις διεθνείς χρηματαγορές, η Dimand απέδειξε τη δυναμική και τις ισχυρές προοπτικές της, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά την πρώτη πραγματικά μεγάλου μεγέθους εισαγωγή νέας εταιρείας από το 2007. H σχέση της Alpha Bank με την Dimand δεν περιορίζεται στον ρόλο του συμβούλου έκδοσης και του συντονιστή κύριου αναδόχου.

Ως η κύρια / βασική τράπεζα συνεργασίας, έχουμε διοργανώσει χρηματοδοτήσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ για εμβληματικά έργα αστικών αναπλάσεων και ανάπτυξης ακινήτων, όπως ενδεικτικά ο Αγ. Διονύσιος και ο Πύργος στον Πειραιά, η περιοχή της Ομόνοιας, ο Βοτανικός. Υποστηρίξαμε, δηλαδή, όλη την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μέχρι και σήμερα.

Ως Τράπεζα δεσμευόμαστε να στηρίξουμε και άλλα τέτοια επιτυχημένα σχέδια – που συμβάλλουν στην εμβάθυνση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και θέτουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης”.

Facebook Comments