Η προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν και της Τουρκίας να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα, που είναι οξύτατο, εναντίον της Ελλάδος, και ουσιαστικά και εναντίον της Ευρώπης, αντιμετωπίζεται από την πατρίδα μας και την κυβέρνηση της με ιδιαίτερη υπευθυνότητα, ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, πριν από τρια χρόνια περίπου, είχε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις να αντιμετωπίσει. Με αποκορύφωμα την προ διετίας «εισβολή» των δύστυχων μεταναστών, που έσπρωχναν απάνθρωπα οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες προς την Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου.

Αυτή η μορφή υβριδικού πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας αντιμετωπίσθηκε με αποφασιστικότητα κι επιτυχία από την κυβέρνηση και το κράτος, με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αλλά και με προσήλωση στην απόφαση μας να μην μετατραπεί η χώρα μας σε «ξέφραγο αμπέλι» ξανά, όπως είχε γίνει το 2015 αλλά και τα κατοπινά χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η προστασία των συνόρων μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι η ίδια υπεύθυνη στάση τηρήθηκε στην περίπτωση του τελευταίου δυσάρεστου περιστατικού με τους άτυχους Σύρους μετανάστες στον Έβρο, που χρησιμοποιήθηκαν με απάνθρωπο τρόπο από την τουρκική στρατοχωροφυλακή για να πλήξουν την Ελλάδα.

Αποτελεί αναμφίβολα ιδιαίτερα προκλητική στάση, η αντιπολίτευση που επιχείρησαν  να ασκήσουν  ο ΣυΡιζΑ και τα στελέχη του και επί αυτού του εθνικού ζητήματος, του τόσο ευαίσθητου, για να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του.

Με ψεύδη οφθαλμοφανή, ουσιαστικά ενθάρρυναν τις άθλιες πρακτικές των τούρκων, οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτήν την επιχείρηση. Λυπόμαστε για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να αποδέχονται και να ενστερνίζονται επιχειρήματα, που διαδίδουν οι εχθροί της Ελλάδος.

Οι Σύροι μετανάστες δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος μέχρι το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, στην κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας, όταν ωθήθηκαν απο τους Τούρκους να διαβούν τα σύνορα. Και μόλις συνέβη αυτό, συνελήφθησαν από τις νόμιμες ελληνικές αρχές, που τους παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια. Γιατί εμείς σεβόμαστε και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και προστατεύουμε τα σύνορα μας. Για την προηγούμενη κακομεταχείριση των δύσμοιρων μεταναστών δεν ευθύνεται η Ελλάδα αλλά η Τουρκία. Όσο βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος, οι Έλληνες δεν είχε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κανένα δικαίωμα να παρέμβει. Και όμως. Ενώ ο χειρισμός εκ μέρους των ελληνικών αρχών ήταν άψογος και σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα της πατρίδας μας, ο ΣυΡιζΑ επιχείρησε και αυτό το ζήτημα να το εκμεταλλευθεί μικροκομματικά και να πλήξει την κυβέρνηση αλλά και την ίδια την χώρα διατηρώντας την διεθνώς. Λυπάμαι ιδιαίτερα για την στάση του. 

Facebook Comments